По 200 лв. за раждане или осиновяване в Ямбол

Предвижда се да бъдат разпределяни 200 000 лева годишно

По 200 лв. за раждане или осиновяване в Ямбол | StandartNews.com

С еднократни помощи от общинския бюджет в Ямбол ще се стимулира раждаемостта и отглеждането на деца в града. Предвижда се да бъдат разпределяни 200 000 лева годишно, предаде БНР.

Помощи ще бъдат отпускани за новородени или осиновени деца, на които и двамата родители са пълнолетни и са завършили поне гимназиален етап на обучение, е записано изрично в нова наредба.

В случай, че родителите имат висше образование, размерът на помощта ще им се увеличава с 50 процента. Друго условие е родителите да имат адресна регистрация в Ямбол и да работят на територията на общината.

Предвидено е за раждане или осиновяване на първо дете да се плаща по 200 лв., за второ – по 400 лв., а за трето или четвърто – 800 лв.

В случай, че децата са близнаци, помощта от общинския бюджет за всяко дете ще е по 500 лв, уточни кметът Валентин Ревански.

"Убедени сме, че с тези средства няма да им решим проблемите на родителите и на децата им, но най-важното, за нас, е да покажем отношение към тях!".

Помощ няма да бъде изплащана на родители, ако имат други деца, които са в задължителна предучилищна или училищна възраст, но не посещават учебни часове без уважителни причини, се посочва още в наредбата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай