Петък,

Открит е Държавния личен и отборен шампионат по шосейно колоездене

От: Стандарт -
Открит е Държавния личен и отборен шампионат по шосейно колоездене
A
A
A

Заместник областният управител Мирослав Комитски откри Държавния личен и отборен шампионат по шосейно колоездене за юноши и девойки, чийто домакин е Област Враца. Първенството се провежда под патронажа на областния управител.

„Приветствам всички участници в надпреварата от клубовете в страната. За първи път Област Враца е домакин на състезание по шосейно колоездене от най-високо ниво, който ще излъчи шампион на България в категория юноши. Чест е, че тук сред нас е елитът на отборите по шосейно колоездене и съм сигурен, че всички те ще дадат най-доброто от себе си. Враца има своите спортни достижения, както във футбола, така и в различните области на спорта. Поздравявам всички наши съорганизатори за провеждането на престижния шампионат, кметовете на общини, които подпомогнаха събитието и през чиито общини ще премине състезанието и се радвам, че като основен организатор, „Враца Велообщество“ има в отбора си трима претенденти за шампионската титла. Да им пожелаем успех! Не на последно място искам да споделя с Вас, че трасето, предназначено за маршрут на колоездачите в двата поредни дни, е в изключително добро състояние. В днешния ден стартът и финалът са в Община Криводол, по път, които е рехабилитиран с държавни средства, а в утрешния ден, нашите участници ще преминат по общинската пътна мрежа на общините Мизия и Хайредин, които отново са в отлично състояние. Област Враца предоставя оптимални условия за провеждането на Държавния шампионат и за мен е чест да пожелая успех на всички участници и на съдийската комисия“, приветства в словото си Мирослав Комитски.

Първенството ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и в него участват 44 деца на възраст от 15 до 17 години от клубовете по шосейно колоездене в страната. За двата дни на събитието, колоездачите ще изминат 62-километрово трасе в общините Криводол, Мизия и Хайредин. Главен съдия е председателят на съдийската колегия на Българска федерация по Колоездене Валентин Първанов.

Съорганизатори на събитието са Обществен дарителски фонд – Враца, Община Мизия, Община Криводол и Община Хайредин.

Награждаването на победителите в отборното и лично първенство ще се състои на 11 юли в община Хайредин, където ще бъдат връчени купите на шампионите на България по шосейно колоездене в категория юноши.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички