Откриха изцяло реновирано студентско общежитие във Враца

Тя е предоставена безвъзмездно за управление на Медицински университет – София, Филиал - Враца

Откриха изцяло реновирано студентско общежитие във Враца | StandartNews.com

Изпълняващият длъжността областен управител Мирослав Комитски, заедно с ректора на Медицински университет – София проф. д-р Виктор Златков и директора на филиал – Враца доц. Павлинка Добрилова откриха изцяло реновираното студентско общежитие в града. В сградата са създадени съвременни условия за настаняване на 120 студенти, обучаващи се във Филиал „Проф. Д-р Иван Митев“ – Враца, а средствата, вложени за ремонт и оборудване са близо 2 млн. лева.

„С гордост искам да отбележа, че днес най-младият член на нашето академично семейство – Филиал – Враца към Медицински университет – София получава завършен вид на своята материално - техническа база. Вложени са всички възможности на съвременното обзавеждане и оборудване и това прави Филиал „Проф. д-р Иван Митев“ – Враца водещ филиал в страната. Това личи и от високата акредитация, доказателство, че няма по-добър университет по здравни грижи в България от Медицинския университет. Постигнахме много, именно защото имаме огромен потенциал от студенти и близо 1500 преподаватели“ отбеляза в словото си проф. д-р Виктор Златков.

Доц. Павлинка Добрилова изрази увереност, че съвременните условия за живот наистина ще мотивират все повече млади хора от цялата страна да изберат да се обучават във филиала във Враца, който освен висококвалифирани преподаватели и добро обучение по здравни грижи, вече разполага и с отлични условия за настаняване на своите студенти.

„Откриването на сградата на общежитието е доказателство за добър синхрон между ръководството на Медицински университет – София, Областна администрация – Враца и Община Враца. Благодарение на общите усилия, новото студентско общежитие вече е факт“, подчерта в словото си доц. Павлинка Добрилова. От името на академичния състав и на студентите, доц. Добрилова изрази благодарност за реализираните инвестиции в материалната база на Филиал „Проф. д-р Иван Митев“ - Враца, които за последните две години са близо 5,5 млн. лева. Само преди година завърши проектът за обновяване на учебната база на филиала. В изцяло модернизираната и обновена сграда се обучават студенти в четири специалности, които се реализират успешно  в професията си в лечебните заведения в града и региона.

Сградата на бившето Помощно училище във Враца, която е публична държавна собственост, е предоставена безвъзмездно за управление на Медицински университет – София, Филиал - Враца с Решение на Министерски съвет. Всички ремонтни дейности и закупуването на оборудване на студетското общежитие са осъществени със собствени средства на университета. Четириетажната сграда, предназначена за образователен пансион има обща застроена площ 616 кв. м, а всяка стая разполага с две легла и собствен санитарен възел, топла вода и отопление. На всеки етаж има кухненски офис, трапезария и компютърна зала. Осигурена е денонощна охрана.

Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и благоденствие и пожела сила и благочестиви дела на академичната и студентската общност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай