Неделя,

От 20 на 700 лв. скача такса смет в Перник

От: Мартина Суботинова -
321
От 20 на 700 лв. скача такса смет в Перник
A
A
A

На пореден протест излязоха жителите на няколко пернишки села. Причината е деветкратното увеличаване на такса - "Смет". Те се събраха пред сградата на съда в Перник, съобщи NOVA.

Заведено е и дело след подадени жалби до Административния съд.

Средната цена, която хората са плащали до момента, е между 20 и 50 лева. След увеличението цените скачат драстично – до над 700 лв.

От това увеличение ще пострадат хората от всички села и от град Батановци. Събрали сме подписи от над 4000 недоволни граждани.

Увеличението е икономически необосновано, тъй като многократно искахме от Община Перник да представи колко са разходите по сметосъбирането в селата. Такава информация не ни е предоставяна. Не може да твърдиш, че има дефицит на разходите и че се налага увеличение, но не представяш какви са разходите", коментира адвокатът по делото.

"Преди увеличението разликата в таксата за идентични имоти беше 11 пъти. Ако можете да ми посочите услуга в страната, която да струва 20 лв., ще съм много благодарна. Дебатът да плащаме или да не плащаме е фалшив. Истинският дебат, който трябва да се води, е какви услуги имаме и как искаме те да се случват", заяви зам.-кметът Стефан Кръстев.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията