Основно училище от Варна с нов терен

Къде ще бъде той

Основно училище от Варна с нов терен | StandartNews.com

Терен за нова на сграда на ОУ "Иван Вазов“ ще поиска Община Варна от държавата. Въпросът беше обсъден на днешните заседанията по ПК  "Наука и образование“ и ПК "Собственост и стопанство“ и получи подкрепата на членовете и на двете комисии.

Теренът с площ около 7 дка е собственост на Министерството на образованието и се намира в района на Техникумите. Той е напълно  достатъчен за изграждане на нова учебна база на основното училище.

В момента децата от училището се обучават в три сгради, което затруднява както учениците, така и учителите. ОУ "Иван Вазов“ през есента остана без свой дом заради ВиК авария, която наводни класните стаи.

Сред темите на заседанието на ПК "Наука и образование“ бяха също заключените дворове в някои варненски училища в извънучебно време. Една от причините за ограничителната мярка е, че при евентуален инцидент директорите на учебните заведения носят отговорност. Затова трябва да помисли за промени в нормативната уредба, бе изтъкнато по време на заседанието. Друга причина са вандалските прояви към училищната инфраструктура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай