Организира се изложба Спортната слава на Стара Загора

Изложбата ще включва ценни спортни отличия и вещи на изявени старозагорски спортисти и отбори от всички видове спорт

Организира се изложба Спортната слава на Стара Загора | StandartNews.com

Граждански клуб ЛИПА, Регионален исторически музей Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора, организират изложба Спортната слава на Стара Загора. Изложбата ще включва ценни спортни отличия и вещи на изявени старозагорски спортисти и отбори от всички видове спорт, завоювали високи спортни отличия на национални, европейски, световни и олимпийски състезания. Предвижда се изложбата да бъде аранжирана в Регионален исторически музей Стара Загора и открита на 17 май 2022 г., Световен ден на спорта. Инициатор на изложбата е Граждански клуб ЛИПА, които за 11-та поредна година провежда Детски игри Старозагорски олимпийски надежди. Участници от тези игри вече участват в големи състезания, печелят отличия и разнасят спортната слава на Стара Загора.

Да изкажем заслужена почит на всички старозагорски спортисти, постигнали високи спортни постижения. Нека те да бъдат пример и вдъхновение за младите спортисти.    

Обръщаме се към всички спорни клубове и към старозагорската общественост да ни помогнат да съберем информация за достойни старозагорски спортисти и техни снимки, вещи, отличия, за да бъдат включени в изложбата. Моля, изпращайте предложенията на имейл [email protected]

или на телефони:

0996 071410 Биньо Чуфудов

0888 261870 Емилия Драгиева

0887 110280 Тони Куцаров

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай