Огнен ад край Костинброд

Огнен ад край Костинброд | StandartNews.com

Огнен ад край Костинброд! Огромен пожар избухна в събота вечерта от костинбродското село Безден в посока село Понор. За момента ситуацията е сложна, но е под контрол и не се налага евакуация на живущите в близост, съобщават от Община Костинбро във Facebook.

Пламъците са обхванали тревисти площи още от събота обяд. Тръгнали са от землището на село Безден и са се разпространили към територията на Учебен център "Сливница".

На мястото са екипи на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Костинброд и съседни пожарни служби, както и екипи от Доброволно формирование "Феникс" и други доброволци от областта, отбелязват още от общинската администрация.

И призовават доброволци да се включат в пожара.

Гражданите, които са се включили да помагат на пожарникарите и обучените доброволци, стриктно да спазват разпорежданията на пожарникарите на място, предупреждават от Община Костинброд.

Малко по-късно от Министерството на отбраната съобщиха, че Модулно формирование от 78-и батальон за осигуряване - София, от състава на Сухопътните войски, се е включило в овладяването на пожара.

Екипът от 22-ма военнослужещи с пет единици техника е задействан още в 15:50 часа в събота по заповед на командира на Сухопътните войски.

Гасенето на пожара продължи и по тъмно, а пламъците се виждаха от редица населени места

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай