Община Стара Загора поздравява всички театрални дейци

Община Стара Загора поздравява всички театрални дейци по повод 27 март-Международен ден на театъра

Община Стара Загора поздравява всички театрални дейци | StandartNews.com

На 27 март отбелязваме Международния ден на театъра. Той  e въведен през 1961 г. от парижкия Международен театрален институт, действащ под егидата на ЮНЕСКО. Според устава си организацията има за цел разширяване на сътрудничеството между всички театрални дейци.

„За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод 27 март- Международен ден на театъра! Приемете моите и на всички Ваши почитатели искрени благопожелания!Не спират предизвикателствата пред Вас! Сложно и трудно е времето за всички! Театърът- храмът на изкуството, отново затвори врати! Затворени са сградите, но за магичната и вдъхновяваща сила на Мелпомена няма прегради. Винаги ще Ви има, светли хора на изкуството, независимо от превратностите на времето и съдбата! Вие сте нашата вяра в красивия и топъл смисъл на живота. Защото Театърът е покана за разговор- сърдечен, разтърсващ, истински. Театърът е един никога неспиращ диалог между духа и материята, между изконните ценности и категории, между Аз и Ти, между злото и любовта!

Вярвам, че това объркано време скоро ще свърши! И залите отново ще ни приемат в съкровеното си пространство! Нека всички излезем от тази ситуация по-мъдри, по- отговорни и смели, по-добри!

От сърце Ви пожелавам здраве, творческо вдъхновение, всеотдайна публика и нестихващи аплодисменти!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Живко Тодоров изпратен до колективите на Държавен куклен театър-Стара Загора и Драматичен театър „Гео Милев“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай