Област Варна с проект за намаляване на вредните емисии

Областна администрация Варна работи по проект за намаляване на вредните емисии на пристанищата

  • Областна администрация Варна работи по проект за намаляване на вредните емисии на пристанищата

Областна администрация Варна, която е партньор по проект „Оптимални пристанища – намаляване на емисиите на въглерод в пристанищата“ по програма за междурегионално сътрудничество „Интеррег Европа 2014 – 2020“ продължава да изпълнява заложените дейности и да изпълнява пълноценно задълженията си.

На 26 юни 2020 г. се състоя втората местна среща на заинтересованите страни, на която бяха обсъдени приоритетите и целите за проекта, които ще бъдат следвани за напред. В хода на дебата беше засегната и здравната и социална криза причинена от COVID – 19, поради която се наложи спиране на повечето дейности и планирани ангажименти по проект „Оптимални пристанища“, като се представи план, с който това забавяне да бъде наваксано и да не се отрази генерално, това е желанието и на всички останали партньори.

На 2 юли 2020 г. беше проведена Първата виртуална среща по проекта, на която Областна администрация Варна и международните й партньори от Германия, Италия и Франция представиха постигнатият до момента напредък. На същото събитие беше договорено през месец септември 2020 г. във Варна в периода между 15 – 18 септември да се проведе следващата физическа среща на която Областна администрация Варна ще бъде домакин и ще представи плановете и действията, които насърчава за намаляване на вредните емисии на пристанищата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай