Нови контейнери за текстилни отпадъци в Благоевград

На възлови места в центъра бяха поставени 5 нови контейнера

Нови контейнери за текстилни отпадъци в Благоевград | StandartNews.com

Днес в Благоевград бяха поставени пет нови контейнера за текстилни отпадъци. Те са брандирани със знака на община Благоевград, както и с надписи, обозначаващи тяхното предназначение. Добре е дрехите да са изпрани и да бъдат поставени в торба.

Контейнерите са поставени на възлови места в централна градска част и широк център, за да могат да бъдат достъпни за гражданите. Първите пет контейнера са монтирани на ул. „Св. Иван Рилски”, до сградата на Камерна опера, пред сградата на пощата, в ляво от стълбището, пред сградата на магазин „Билла”, на ъгъла до стоянката на такситата, ж. к. „Еленово”, ул. „Георги Андрейчин”, на автобусната спирка срещу Супермаркета и ключаря, до зеленчуковия и цветарския магазин, както и в кв. „Струмско”, срещу страничния вход на магазин „Стоми”.                                                                            В контейнерите можете да оставяте стари обувки, дрехи, чанти, колани и текстилни отпадъци. Целта на тази система е рационално управление на текстилните отпадъци, рециклиране, което да подсигури повторното им използване от социално слаби граждани.

Проектът TexCycle осигурява лесен, сигурен и удобен алтернативен начин за разчистване на ненужните дрехи, като така успява да предотврати тонове текстилен отпадък да стигнат до сметищата или да бъдат разпиляни в близост до контейнерите за смесени битови отпадъци и нерегламентирано изгорени.

Облеклата и другите текстилни материали, които са годни за повторна употреба и са преминали през дезифекция, се използват повторно като дрехи втора употреба. По този начин ненужната за някого дреха ще бъде достъпна за някой, на който му харесва и иска да я носи и тя ще удължи своя жизнен цикъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай