Неделя,

"Nottingham Trent University" стана партньор на Икономическия във

От: Матей Бонев -
A
A
A


  Престижният британски „Нотингам Трент университет” е избрал Икономическия университет във Варна за свой партньор. Това съобщи днес доц. Мария Станимирова, ръководител на Мрежа за сътрудничество с бизнеса във вуза, пред Радио Варна. Така най-старото висше търговско училище у нас ще може да посрещне около 50 студенти не само от Великобритания, но и от цял свят. Варненският университет щял да окаже съдействие за стаж на тези студенти в международни компании, а те ще имат възможност да работят по конкретни бизне-казуси.
  Икономическият университет Варна има активно партньорство с над 160 университета от цял свят, припомнят с гордост от вуза.  С индийски университет имат двойни дипломи по съвместна магистърска програма.
 Общо 60 студенти са стартирали собствен бизнес през миналата учебна година, информира още доц. Мария Станимирова. Към момента в създадената иновативна партньорска мрежа UEBN били регистрирани 3780 студенти, 5760 алумни и 1100 работодатели. Мрежата съдейства за избора на подходящи кандидати за работа или стаж, като предоставя възможност за публикуване на обяви и онлайн кандидатстване от страна на регистрираните работодатели, студенти и завършили. Все повече се търсели специалисти, които имат комплексни познания в икономически дейности, добра финансова и счетоводна подготовка. Важно изискване на работодателите е кандидатите за работа да владеят отлично чужди езици – английски, немски, френски и руски език.
 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички