Най-добрият спа хотел е в Банско

Идеалната дестинация за всички, независимо от възраст и предпочитания

Най-добрият спа хотел е в Банско | StandartNews.com

Почитателите на спа у нас стават все повече. Няма по-добро прекарване на уикенда или ваканцията от това да се отдадем на релаксиращи, подмладяващи и закаляващи процедури. Същевременно, бизнесът се развива и потребителите стават все по-взискателни. За щастие, вече десет години и у нас има петзвезден спа хотел от световна класа.

Най-добрият хотел e в Банско. Това е апартхотел „Лъки Банско СПА & Релакс“, разположен в непосредствена близост на историческия и туристически център на това културно средище. Това е идеалната дестинация за всички, независимо от възраст и предпочитания. Тук има всичко за всеки.

Рекордьорът в класациите

Още с откриването си в края на 2007 г., той привлича вниманието и започва да оглавява класациите. През следващата година е обявен за първенец в категория „Най-добрата инвестиция“ от сп. „Туризъм и отдих“ и „Най-добър проект, реализиран през годината“ от руската гилдия на риълтърите „БЕСТ Недвижимост“. Също отмъква и приза „Сграда на годината“ на 2008 г.

Няколко години подред „Лъки Банско“ е удостояван с отличието на Община Банско „Най-добър хотел“, както и с различни признания от страна на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Освен това комплексът е загрижен и за околната среда. Носител е на наградата „зелен Оскар“ за бизнеси от туристическата индустрия, отговорни към природата.

Номер едно по света и у нас

Предимствата на хотела са оценени не само у нас. Той е лауреат на призове от „CRYSTAL SKI & Holiday“ (за сезоните 2012 - 2013, 2015 - 2016 и 2016-2017), World’s Finest Hotels, Resorts & Spas (2014), Трипадвайзър (2014, 2016, 2017), специализирана спа награда на Фит Премиум (2015) и много други. Стойността на Global Review Index на ReviewPro на хотела за 2018 г. е с над 94 на сто. Това го прави носител на най-високата оценка от страна на своите гости от всички в страната.

Чиста вода без зачервени от хлор очи и раздразнена кожа

Басейните ни се обогатяват периодично с минерална вода и се пречистват само с морска сол, за да се чувствате перфектно, когато плувате в тях. Имаме специално обособени части за деца както в откритата, така и в закритата част на аква комплекса.

Сауна, парна баня, джакузи и още нещо!

Сауната и парната баня спомагат за отпускането на тялото и освежаването на кръвоносната система, а джакузито е чудесно за аква масаж. Контрастните температури действат зареждащо и засилват имунната система. Можете да редувате загряващи процедури с няколко минути в ледена стая, или да използвате системата ни за контрастен душ.

С внимание към най-малките гости

Водните забавления са любими на малчуганите. Детските съоръжения са в удобна близост, а спасителите се грижат за това всички да бъдем в пълна безопасност, докато си почиваме в спа комплекса.

Терапия със сол

Хотелът предлага възможност за сесии по халотерапия – или иначе казано, лечение със сол. Всички сме виждали солните лампи, които се използват за лечение на заболявания на дихателните пътища, нервната система и др. Халотерапията със солна стая е още по-мощен метод да се преборим с болестите.

Аюрведа масажите – хитът в спа културата

Тази древна науката за здравето води началото си още от зората на цивилизацията в земите на Индийския полуостров. Тя разглежда всеки от нас като индивидуален и неповторим баланс между енергиите, които са ни присъщи по рождение, и тези, които натрупваме вследствие от взаимодействията с обкръжаващата ни среда.

Аюрведическите масажи са перфектни за подмладяването, оздравяването и освежаването на кожата и целия организъм, както идеалните съпътстващи процедури в програми за отслабване и разкрасяване. Очистителният ефект на много от тези ритуали ги прави подходящи и за детокс режим. Също така те имат антистрес въздействие и се препоръчват за релаксиращи ваканции.

В най-добрия спа хотел в Банско специалистите на място могат да ви консултират за това на какъв масаж или процедура да се подложите, която да е подходяща за вашата аюрведа конституция. Ще извлечете още по-големи ползи, ако комбинирате аюрведа спа с индийска кухня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай