Народни борби събраха любители на спорта в Стара Загора

Най-добрите в различните категории ще получат награди, а за първенеца е отредена парична премия

Народни борби събраха любители на спорта в Стара Загора | StandartNews.com

Традицията повелява, дни преди 5-ти октомври - Празник на Стара Загора, в града да се организира турнир по народни борби. На спортен комплекс "Трейс Арена" се събраха любители на спорта от региона. В надпреварата тази година се включват над 200 участници от всички категории. 

В официалното откриване умения и талант показаха СК по художествена гимнастика “Берое” с председател Антоанета Терзиева, следвани от СК по скокове на батут “Добри Костин с треньор Мариана Макулова, а след това и състезателите на СК по борба “Берое”с председател Николай Стоянов. Сцената озариха и момичетата от СК “Спортна гимнастика” с председател Ирина Руняшка. Публиката посрещна с бурни аплодисменти футболистите на “Берое”. В грандиозната демонстрация при откриването се включиха още СК по художествена гимнастика “Елит” с председател Кремена Ангелова, следвани от Спортен клуб по джудо “Недьо Ранчев” с председател Христо Лазаров, Боен клуб “Атила” с председател Ивайло Георгиев, Футболен клуб “Верея” и СК по художествена гимнастика “Импала” с председател Петя Петкова. Край на официалната част сложи Ансамбъл “Тракийци” с ръководител Таня Александрова. 

Гости бяха ресорните зам.-кметове на Община Стара Загора инж. Янчо Калоянов и Красимира Чахова, началникът на отдел “Устройство на територията” Николай Василев, началникът на отдел "Спорт и младежи дейности" Петко Крумов, представители на спортните клубове и други. 

Турнирът се организира от Клуб по борба "Берое", с подкрепата на Община Стара Загора. Най-добрите в различните категории ще получат награди, а за първенеца е отредена парична премия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай