Наградиха с почетен приз спортист от Варна

Кметът на града лично му връчи наградата

Наградиха с почетен приз спортист от Варна | StandartNews.com

Кметът на Варна Благомир Коцев връчи наградата „Спортист на Варна“ за 2023 г. на щангиста Христо Христов. Той спечели приза за втори пореден път, след като през тази година завоюва второ място на Световно първенство по вдигане на тежести за мъже. Негов личен треньор е Живко Николов. 

Официалната церемония се състоя в Юнашкия салон в присъствието на много официални лица и представители на спортната общност. 

„Щастлив съм да приветствам толкова млади, талантливи варненци, български юнаци, тук, в Юнашкия салон“, обърна се кметът Коцев към гостите. Той поздрави спортистите за техния устрем, храброст и амбиция и обеща, че Община Варна ще е още по-активна в осигуряването на по-добри условия за развитието на спорта в морската столица. 

Наградите „Спортист на Варна“ се организират от дирекция „Спорт“ към Община Варна. Класирането на спортистите и отборите се прави чрез анкета сред спортните журналисти в града, които оценяват постиженията на спортисти и отбори през съответната година. 
Призовете за стартиращи таланти „Младо дарование“ бяха връчени от заместник-кмета с ресор „Спорт“ Павел Попов.

Отбор на годината в колективните спортове стана ПФК „Черно море“. Мъжкият представителен тим е начело в класирането на елитната футболна група на България.  

Отбор на годината в индивидуалните спортове е Плувен спортен клуб „Черно море“. Плувците са абсолютен държавен шампион по плуване на България през последните осем години. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай