Вторник,

Над 400 души вече използват мобилното приложение Transport Burgas

От: Стандарт -
Над 400 души вече използват мобилното приложение Transport Burgas
A
A
A

На 25 март т.г. бе активирано мобилното приложение Transport Burgas (Градски транспорт Бургас), с което жителите и гостите на града имат достъп до информация в реално време за движението на автобуси и тролейбуси. То дава и възможността за зареждане на електронни продукти за пътуване в карта пластик. Това е удобна алтернатива за гражданите, желаещи да заредят по-бързо и без допълнителен разход на време своите карти за пътуване. Очевидно е и предимството от използването на мобилното приложение в условията на ограничения по време на сегашната пандемия от  Covid-19.

Дистанционното зареждане на карта e напълно нова услуга, предлагана от „Бургасбус” ЕООД. Към момента като потребители са се регистрирали над 420 клиенти на транспортната фирма.

Засега това е опция за притежателите на общопрофилни „тъмносини” карти пластик. Всеки притежател на такава, регистрирал се като ползвател в приложението, може да закупи Пакети от 30 или 50 пътувания или да зареди електронното си портмоне. Очакванията са услугата да се разширява и развива, за да обхване и други групи граждани, както и съответните продукти.

Мобилното приложение Transport Burgas дава предимството да иматe набор от удобни инструменти в смартфона си при ежедневно пътуване: 

- Опцията за планиране на пътувания позволява да се въведе начална и крайна точка и да се избере най-удобният маршрут между двете. Потребителите виждат и точното време, в което пристигат превозните средства на автобусните спирки.

- Презареждане на картата за градския транспорт се осъществява чрез уникален за всеки пътник потребителски профил. Самото презареждане се случва по бърз, лесен и напълно защитен начин, с предпочитан от потребителя метод на плащане.

 

Приложението Transport Burgas може да се инсталира в мобилен телефен през Google Play и App Store. За достъп можете да използвате портала transport.burgasbus.info, а също и сайта на „Бургасбус” ЕООД - burgasbus.info. В сайта всеки може да се запознае и с Общите условия за ползвателите на приложението.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички