Мъж прокопа тунел, за да свърже апартамента си със съседна сграда

Пловдивчанин копае в мазетата на сгради на културата

Мъж прокопа тунел, за да свърже апартамента си със съседна сграда | StandartNews.com

Тайни незаконни тунели бяха открити под центъра на Пловдив. Изкопите са открити на метри от Римския стадион и застрашават сградите отгоре, които са паметници на културата.

Собствениците на жилища в сградите на улица „Отец Паисий“ №5 са подавали многократно сигнали до институциите, че през последните години  техен съсед копае в мазето, но резултат не е имало. В петък те се свързаха с bTV, след като пътека до сградата пропадна и разкри мрежата от тунели под сградата.

В неделя собствениците проведоха събрание в присъствието и на техния съсед Мирослав Стамов, който, по думите на съседите му, е прокопал тунелите. Стамов отказа да застане пред камерата на bTV.

„Собствениците констатираха, че никога не са давали съгласие да извършва каквито и да е работи в мазето. Решиха да наемат специалист, който да направи обследване на сградата. Третото нещо, което решиха, е да се обърнат към институциите с готовност за съдействие и донякъде благодарност, че се стигна до реакции“, съобщи адвокатът им Гено Василев.

„За мен учудващото на общото събрание бяха две обещания, които направи господин Стамов. И двете обещания са свързани със сградата на „Отец Паисий“ №8, която граничи с тази на №5. Едното обещание беше, че отново ще свърже водосточните тръби към ВиК системата, за да не поливат стените на сградата на №5. Второто му обещание, което направи, е да премахне всички врати, които е направил между №8 и съседните имоти. Доколкото разбрах от него, той е свързал апартамента, който притежава на №5 със сградата на №8“, каза Василев.

Стамов не е обяснил защо е поставил тези врати. „Районът тук е такъв, че преди да се започне каквато и да е строителна работа,  трябва да уведомиш общината, Министерство на културата и регионалния музей“, отбеляза Василев.

Вижте всички новини днес

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай