Митрополит Киприан благослови първите боядисани яйца на децата от детските градини

На площада пред Катедрален храм „Св. Николай Чудотворец“ се проведе великденски конкурс-изложба „Пъстър, шарен Великден – 2022 г.“

Митрополит Киприан благослови първите боядисани яйца на децата от детските градини | StandartNews.com

На площада пред Катедрален храм „Св. Николай Чудотворец“ се проведе великденски конкурс-изложба „Пъстър, шарен Великден – 2022 г.“, организиран от Община Стара Загора, МКБППМН и Старозагорска Митрополия. Участие в изложбата взеха 21 детски градини. Със стихотворението „Великден“ от Елисавета Багряна,  Мая Христова и Никол Трифонова - възпитаници от втора група в ДГ № 6 „Камбанка“, откриха празника. С поздрав се включиха и децата на детска градина № 3 „Ян Бибиян“. Всички участници в събитието получиха грамоти и подаръци. След откриване на изложбата, малчуганите се включиха в боядисването на 1000 яйца на Велики четвъртък – най-важният ден от Страстната седмица в двора на църквата.

„Какво по-свято в навечерието на най-светлите Великденски празници от това да приобщим децата към вярата и традицията българска. Всяка година това събитие става все по-многолюдно и с много творчески потенциал, благодарение на  Вас учителите и родителите, които създавате настроение и възпитавате децата в умение. Нека посрещнем предстоящите дни с добро отворено сърце за взаимопомощ.“ – пожела зам. – кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова.

Митрополит Киприан благослови първите боядисани яйца от сръчните ръце на децата с думите: „И знаейки, че винаги имаме вярата, надеждата и любовта в нашия живот, ние винаги ще преуспяваме в нашата православна вяра, която се съхранява именно във Вас – чистите невинни детски души, в които трябва да израснат трудолюбиви и предани чеда на майка България и на православната ни църква.“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай