Вторник,

Международен турнир по канадска борба се проведе в Стара Загора

От: Стандарт -
202
Международен турнир по канадска борба се проведе в Стара Загора
A
A
A

През изминалия уикенд Стара Загора беше домакин на Третия международен турнир по канадска борба. Форумът премина при Загора премина с голям състезателен интерес в него взеха участие около 100 състезатели. Най -добре от старозагорци се представиха Галин Гьоков, Мирослав Арнаудов и Тихомир Йорданов. Световни шампиони като Йордан Цонев, Божидар Симеонов, Пламен Димитров и Детелин Йончев също взеха участие в турнира. Специален гост на събитието беше многократният световен и европейски шампион и легенда на спорта-Цветан Гашевски.

Целта на турнира е да популяризира атрактивния спорт сред младите хора. Организатор е старозагорецът Георги Чолаков, който е многократен шампион от републикански и балкански турнири по канадската борба, с подкрепата на Община Стара Загора. Състезанието се проведе в общинската спортна зала Иван Вазов.

Станалият вече традиционен турнир поставя Стара Загора на картата на Балканите като град, подкрепящ канадската борба. Чалаков обясни, че предстои учредяване на старозагорци клуб по канадска борба с името Beroe armwrestling.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията