Маратон Стара Загора очаква оспорвани битки по трасето

Желаещите да се включат в маратона могат да подадат своята заявка за участие до 23.59 часа на 25 август

Маратон Стара Загора очаква оспорвани битки по трасето | StandartNews.com

Петото поредно издание на Маратон Стара Загора 2020 ще събере в Града на липите на 30 август, елитни бегачи от България и чужбина. Състезанието трябваше да се проведе на 29 март и въпреки, че новата дата на провеждане е в края на лятото, организаторите обещават вълнуваща надпревара. Стартът на Маратон Стара Загора 2020 ще бъде даден в 8:00 часа, пред сградата на Община Стара Загора. И тази година състезанието се провежда под мотото "Бягането като начин на живот" и е част от веригата маратони в София и Варна.
Маршрутът продължава по бул. “Цар Симеон Велики“, след което състезателите преминават по бул. „Никола Петков“. В района на магазин „Метро“ правят обратен завой и по същия маршрут се насочват към Община Стара Загора. Дължината на една обиколка е 10.550 км. Участниците в маратона пробягват 4 обиколки, в полумаратона 2 обиколки, а в дистанцията 10.5км. 1 обиколка

Желаещите да се включат в маратона могат да подадат своята заявка за участие до 23.59 часа на 25 август. Те могат да избират между три дистанции - класическата от 42.195 км, полумаратон 21 км и 10.5 км, което дава възможност повече любители на бяганията да се включат в надпреварата. Организатори са Община Стара Загора, Министерство на младежта и спорта, Български олимпийски комитет, Асоциация "Спорт в свободното време", Спортен клуб лека атлетика "Берое", Спортен клуб "Ракета" и БФЛА.

В Маратон Стара Загора се допускат участници от страната и чужбина за всички разстояния, като за 42.195 km право на участие имат само тези, които са навършили 18 години до деня на състезанието (родени 1999г. и преди).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай