Малките таланти на Благоевград с награди от кмета

За 13-та поредна година малчуганите от града участваха във фестивала "Дни на детското творчество"

Малките таланти на Благоевград с награди от кмета | StandartNews.com

Стотици деца разкриха своя талант по време на фестивала „Дни на детското творчество“, който се организира за 13 поредна година от Община Благоевград. Под ръководството на своите учители децата пресъздадоха богатството и многообразието на културата, фолклора и традициите на България.

Наградите връчи началникът на отдел "Образоване" в общината Симона Митова, която поздрави възпитаниците на детските градини от общината от името на кмета д-р Атанас Камбитов, както и от свое име. „Всички, които се представиха в дните на фестивала, сте класирани единодушно на първо място, тъй като сте положили много усилия и старание. Гордея се с най-талантливите деца на Благоевград, с нашите деца. Поклон пред труда на учителите и хореографите”, заяви Симона Митова. Тя връчи на директорите на всички детски градини купи и грамоти от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, които бяха бурно аплодирани от децата и техните родители.

Малките и талантливи възпитаници на  ДГ „Усмивка“, ДГ №11 „Здравец“, ДГ №10 „Мак“, ДГ №3 „Детелини“, ДГ №2 „Света Богородица“ и ДГ „Синчец“ с изпълненията си на сцената в препълнената зала „Яворов” трогнаха до сълзи своите родители и развълнуваха всички присъстващи. Хлапетата разказаха с танци и песни интересни истории, патриотични разкази, вълшебни приказки. Със своите усмивки и талант превърнаха събитието в истински празник и за малки, и за големи. Музикално-танцовите пътешествия, цветните костюми и най-вече детските слънчеви лица плениха зрителите.

Вчера на сцената се изявиха възпитаниците на ДГ „Първи юни“, ДГ №4 „Роса“, ДГ №6 „Щастливо детство“, ДГ №12 „Алени Макове“, ДГ №8 „Вечерница“, ДГ „Детски свят“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай