"Лудогорец" дарява 111 000 лв. за храна на бедни

С парите ще бъдат купени хранителни продукти за крайно нуждаещи се жители на Лудогорието

"Лудогорец" дарява 111 000 лв. за храна на бедни | StandartNews.com

ФК „Лудогорец“ ще дари над 111 000 лв. за закупуване на хранителни продукти за крайно нуждаещи се жители на Лудогорието. Тези средства се очаква да бъдат получени от Клуба по правителствената програма за подкрепа на бизнеса, позната като мярката 60/40. ПФК „Лудогорец“ отговаря на всички критерии, поради което очаква да получи одобрение, съобщиха от клуба.

Собствениците Кирил и Георги Домусчиеви наредиха на ръководството на Клуба тези средства да бъдат дарени за подкрепа на социално слаби жители на Лудогорието. За справедливото разпределение на хранителните продукти клубът ще разчита на кметовете в региона. ПФК „Лудогорец“ периодично се включва в благотворителни кампании. Вчера екипът на отдел „Маркетинг и продажби“ зарадва обитателите на Дома за стари хора в Разград, осигурявайки агнешко месо и продукти за великденския обяд.

Припомняме, че в момента е в ход антикризисна програма на Клуба. Като част от нея треньорите, футболистите и медицинският щаб постигнаха споразумение за намаляване на заплатите с 30%. Драстично са свити и оперативните разходи на Клуба, който в момента не развива основната си дейност. Не се планират съкращения на служители, поради което ПФК „Лудогорец“ кандидатства по правителствената програма 60/40. Клубът е изряден данъкоплатец. От началото на 2020 г. е платил данъци и осигуровки за над 2 млн. лева, а за цялата 2019 г. платените налози са за близо 6.5 млн. лв.

Изплащането на заплатите на футболистите си остава ангажимент на Клуба и не касае правителствената програма 60/40, категорично заявиха от клуба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай