Събота,

Литературен конкурс „Писма до себе си” организират в Стара Загора

От: Стандарт -
Литературен конкурс „Писма до себе си” организират в Стара Загора
A
A
A

Петото издание на Национален литературен конкурс  „Писма до себе си” организират и тази година Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР).

Темата на конкурса е „Писма до себе си” и е свързана е с начина, по който децата и младежите възприемат себе си и своето място в окръжаващия ги свят. Тя може да бъде разработена с цялата свобода и широта на въображението.

Епистоларната форма не е задължителна.

Конкурсът е литературен. В него може да се участва с до три стихотворения или едно есе /кратък разказ с обем до 3 страници/.

В конкурса могат да участват деца и младежи в две възрастови групи:

1. от 10 до 13 години

2. от 14 до 20 години

Конкурсът не е анонимен. Текстовете трябва да бъдат подписани с имената на участника и с данни за контакт – адрес, години, училище, ЦПЛР, литературен клуб, ръководител/ учител, телефон.

Текстовете трябва да бъдат принтирани в три екземпляра и да се донесат или изпратят на адрес: Стара Загора - 6000, ул. „Захарий Княжески” №71 , ет. 3, ЦПЛР - за литературния конкурс.

Копие от текстовете трябва да се изпрати и на имейл - pismadosebesi@abv.bg в прикачен файл, шрифт Times New Roman, 12 pt. В текста на имейла също трябва да бъдат посочени данните на участника.

Краен срок за изпращането на текстовете за конкурса – 30 април 2021 година.

Отчитане на конкурса и награждаване на победителите – 28.05.2021 година.

Присъждат се по три награди в двете възрастови групи и поощрения и една специална награда за най-добре представил се участник от Стара Загора, награда на ЦПЛР – Стара Загора.

Наградите се осигуряват от Община Стара Загора, ЦПЛР – Стара Загора и спонсори. Наградените творби ще бъдат публикувани в специално издание „Литературен лист” и оповестени на страницата на ЦПЛР във фейсбук и сайта на Община Стара Загора.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички