Куп забрани във Варна, ако имате куче - ще патите

Предвидени са санкции за притежатели на домашни любимци, които ги извеждат без повод

Куп забрани във Варна, ако имате куче - ще патите | StandartNews.com

Във Варна вече е забранено да си простираме прането на балкона, ако гледа към главна улица, решиха съветниците от комисията “Обществен ред и сигурност“ и Правна комисия към Общинския съвет, които одобриха проекта за Наредба за обществения ред.

По предложение на председателя на местния парламент - Тодор Балабанов, от предложения текст на наредбата отпадна забраната за използването на скари, грилове и барбекюта на терасите в жилищни сгради.

Съветниците единодушно подкрепиха и допълнението, което забранява разхождането на кучета по плажните ивици през летния сезон - в периода от 15 май до 1 октомври. 

Разходките на четириногите питомци ще са забранени и на територията на учебни, детски и здравни заведения, както и на детски и спортни площадки. За тази цел собствениците им ще могат да използват парковете и зелените площи.

Предвидени са санкции за притежатели на домашни любимци, които ги извеждат без повод, а за агресивни кучета е поставено условие да носят и намордник.

Беше внесено уточнение, че така предложената Наредба не забранява храненето на бездомни животни, освен в случаите, когато то води до замърсяване и образуване на териториални групи.

По отношение на използването на детските площадки новост е забраната за ползването им от 23:00 до 7.00 часа от всички лица, с което да се ограничат нерегламентираните дейности и нарушаване на обществения ред.

За целта на всяка площадка ще им разяснителна табела с информация за безопасната й експлоатация, включително за въведените забрани и ограничения.

Остава забраната за употребата на тютюневи изделия, алкохолни напитки; упойващи и наркотични вещества на детски и спортни площадки, както и на територията на учебните и детските заведения, предаде Дарик.

В междублоковите пространства, паркове и градинки се забранява извършването на производствена, търговска или друга стопанска дейност, включително изграждането на бараки и временни постройки без разрешение. 

С цел запазване на естетическия облик на града се ограничава простирането откъм фасадната страна на сградите, намиращи се на главни улици, булеварди и площади.

Окончателният вариант на Наредбата за обществения ред ще бъде гласуван на следващото заседание на местния парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай