Куп медали спечелиха таланти на Световния шампионат по математика

Общо 86 медала, от които 17 златни, 40 сребърни и 29 бронзови спечелиха наши млади таланти на Световния математически отборен шампионат по математика, който се проведе в морската столица през уикенда

Куп медали спечелиха таланти  на Световния шампионат по математика | StandartNews.com

Общо  86 медала, от които 17 златни, 40 сребърни и 29 бронзови спечелиха наши млади таланти на Световния математически отборен шампионат по математика, който се проведе в морската столица през уикенда. Младите ни математици се отличиха в конкуренцята на 67 отбора в 3 възрастови групи с над 400 състезатели от 17 държави от цял свят. България беше представена от отборите на три училища - домакините от математическа гимназия „Д-р Петър Берон”, столичната математическа гимназия и 125 средно училище в столицата.
 Организатор на събитието, което се провежда за първи път в Европа, са община Варна, Съюзът на математиците в България и варненската математическа гимназия „Д-р Петър Берон”. Призьорите поздрави кметът на Варна, Иван Портних, който подчерта потенциала на морската ни столица като град на знанието.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай