Кърджали със свой символ в побратимената Голяма община Измир

В новоизградения парк на побратимените общини в Измир бе монтиран паметник-макет на кулата на Археологически комплекс „Перперикон”

Кърджали със свой символ в побратимената Голяма община Измир | StandartNews.com

Кърджали вече има свой символ на територията на побратимената Голяма община Измир в Турция. По идея на общината в Измир там е изграден парк на побратимените й общини, в който беше монтиран  паметник-макет на кулата на Археологически комплекс „Перперикон”, изработен от естествен варовиков камък.
В парка са изложени скулптури и архитектурни произведения, представящи значими културни обекти и  символи на 29 побратимени общини на Измир от цял свят. Символът на Кърджали е монтиран в началото на парка и е един от най-хубавите като изработка.
Общинският съвет в Кърджали на свое заседание гласува единодушно макет-паметник на Средновековната кула на Скалния град на траките Перперикон да се  предостави безвъзмездно като дарение на Голяма община Измир. Двете общини са побратимени от 2009 г., когато кметовете Хасан Азис и Азиз Коджаоглу подписаха Договор за сътрудничество и побратимяване.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай