Кой ще управлява Благоевград - решителният вот е днес

Илко Стоянов от ИТН и Румен Томов - независим, подкрепен от БСП, на балотаж

Кой ще управлява Благоевград - решителният вот е днес | StandartNews.com

В Благоевград днес ще се проведе балотажът за кмет на града. Кандидатите са Илко Стоянов от „Има такъв народ“, подкрепен и от коалицията „Изправи се! Мутри вън! и отстраненият от съда инж. Румен Томов - независим, но подкрепен от БСП. 

На 27 юни Илко Стоянов спечели вота на частичните избори, но не му достигнаха гласове и се стигна до балотаж. Томов, който се яви като независим, но е подкрепен от БСП, събра 28.65% или 5200 гласа при 100 процента обработени протоколи. Опонентът му на балотажа Стоянов има 6400 гласа или 35.32 на сто. 

Трети в надпреварата остана независимият Андон Тодоров, подкрепен от ПП ГЕРБ и ВМРО с 19 процента. Седем бяха кандидатите за кмет на частичните избори в Благоевград. Четвърти се нарежда Стефан Делиов от Коалиция "Ние, Гражданите" с близо 5.5 процента, следван от Цвета Рангелова от "Възраждане" с 4 процента, Виктория Каракостова от "Демократична България - Обединение" с 3.47 процента и независимия кандидат Людмила Костадинова с 1.74 процента.

Освен в община Благоевград, и в още 2 населени места ще има избори днес. Частичният вот е насрочен с укази на президента Румен Радев. Изборният ден започва в 7.00 ч. и продължава до 20.00 ч.В област Пазарджик ще се проведе балотаж в кметство Памидово, Община Лесичово. Иван Божков от Коалиция "БСП за България" и Мариана Йорданова от ГЕРБ ще премерят сили на втори тур на изборите за кмет на кметство. Частичните местни избори за кмет на населеното място се провеждат в една избирателна секция. Там право на глас имат 312 гласоподаватели.В област Плевен ще се проведе балотаж в село Ясен, Община Плевен. Там на балотаж ще се явят Йото Добрев от ВМРО – БНД и Мариана Иванова, издигната от Инициативен комитет. В кметството са разкрити три секционни избирателни комисии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай