Кошмарът е пълен. И снегорините закъсаха

Очаква се и Шумен да обяви бедствие

Кошмарът е пълен. И снегорините закъсаха | StandartNews.com

Източник: Булфото

Кошмарът в Североизточна България е пълен. И снегорините закъсаха в бурята.

В Шуменска област снегопочистващи машини и пожарни коли не могат да разчистят пътищата. От полицията съобщават, че затворен поради снегонавяване е пътят от Шумен към Разград. На пътен възел „Диамант” е изграден контролно-пропускателен пункт от 23.00 ч. Полицейски служители пренасочват водачите по обходен през Търговище маршрут. Изцяло затворен е пътят Шумен-Силистра, в района на Хитрино поради силни навявания са се образували снежни преспи. Затворен е и пътят от село Зайчино ореше към Варна.

Очаква се и община Шумен да обяви бедствено положение заради лошшото време, обяви началникът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Александър Джартов в студиото на „Събуди се”.

„Нощта беше напрегната, екипите ни реагираха на над 317 сигнала, от които 227 свързани с метеорологичните условия. Има множество паднали дървета и образували се преспи. Затворени са пътища в Източна България. Токът е прекъснат в северната част на Шумен. Във Варна сме евакуирали 70 души, в Шумен 30. Те са били в колите си, достигнато е до тях и са изведени на безопасно място”, поясни Джартов. И призова гражданите, особено в източната част на страната по възможност да останат по домовете си. За момента няма прелели реки, увери той.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай