Събота,

Кметове проверяват кой е под карантина

От: Ирина Ангелова -
Кметове проверяват кой е под карантина
A
A
A

В Кърджали започнаха проверки на съвместни екипи между общината и полицията за спазване на карантината от лица, пристигнали от рискови държави. В екипите са включени и медицински лица, осигурени от общината.Те ще обиколят всички адреси в града и населените места, на които има лица под карантина.

Кметът на Кърджали Хасан Азис се включи в първите инспекции. На ул.“Славянска“ в кв.“Байкал“ в Кърджали бяха проверени двама души, пристигнали от Великобритания. Те бяха в дома си и увериха, че ще спазват стриктно забраната да напускат дома си до 24 март 2020 г., когато изтича срокът на карантината им.

Кметът Хасан Азис, който е и председател на Общински кризисен щаб, посочи, че към настоящия момент общо 98 души, завърнали се от рискови държави, са под карантина. 26 са изолирани в домовете си в Кърджали, 28 са в кв. „Боровец“, 46 са в селата. Хасан Азис подчерта, че кметовете на населени места и домоуправителите на жилищни блокове са задължени да съобщават при пристигането на хора от вътрешността на страната и от чужбина.

Хасан Азис съобщи също, че автобусите по градските и селски линии на община Кърджали ще се движат при разреден график или т.н. неделен режим сутрин, обед и вечер, съгласувано с кметовете на населените места.

Междуградските автобуси по линия Кърджали–Стара Загора не пътуват,  линиите Кърджали-София също са разредени. Автобусите от и за Турция не изпълняват курсове, съобщи още кметът на общината Хасан Азис.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички