Комплекс за креативен туризъм ще изграждат в Средец

Реализацията на проекта ще бъде съвместно с община Визе, Турция

Комплекс за креативен туризъм ще изграждат в Средец | StandartNews.com

Комплекс за креативен туризъм "Траките: Античност и съвременност" ще изгради община Средец. Той ще бъде разположен до древния град Деултум в рамките на проекта "Древен шепот - креативен отзвук", съобщиха от пресцентъра на Общината.  

Проектът ще бъде реализиран с финансовите средства на Програмата за трансгранично сътрудничество "Интеррег", приоритетна ос "Туризъм", като водещ партньор е Община Средец, а реализирането му ще бъде съвместно с Община Визе, Турция.

Стойността на проекта е близо 500 хиляди евро, а продължителността му - 24 месеца. Кметът на Община Средец Иван Жабов подписа договора и дейностите по проекта вече стартират. Специфичната цел на проекта е: "Повишаване на туристическата привлекателност на трансграничния район чрез по-добро използване на природното, културното и историческото наследство и свързаната с него инфраструктура"

В рамките на проекта ще бъдат ремонтирани и  пътищата за достъп до древния град Бизия и ще бъдат създададени улични зони за креативен туризъм от страна на турския партньор - Община Визе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай