Коледна инсталация „Бяла приказка“ във Видин

Четения на приказки, конкурси и състезания очакват малки и големи

Коледна инсталация „Бяла приказка“  във Видин | StandartNews.com

Деца и техните родители се събраха във фоайето на Симфониета – Видин, за да станат част от приказния коледен свят, създаден от видинската актриса Ирина Флорова-Капелова. Събитието се организира със съдействието на Община Видин и е част от програмата, посветена на коледно-новогодишните празници. То бе открито от Силвана Сюлейман – главен експерт „Култура и изкуство“ в Общината, която представи пред публиката авторката и създаденото от нея пространство, населено от интересни коледни персонажи и подчерта, че благодарение на усилията и таланта на Ирина Флорова-Капелова и в нашия град може да се усети магията на Коледа.

Авторката също поздрави присъстващите и изказа благодарности на Община Видин, Симфониета – Видин, Драматичен театър „Владимир Трандафилов“ и други за оказаната подкрепа, за да може жителите и гостите на града ни да се пренесат в един вълшебен коледен свят.

Малчуганите от детска градина „Русалка“ бяха част от днешния празник. Те представиха програма, която включваше песни, танци и стихотворения, посветени на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово.

Арт инсталацията „Бяла приказка“ е разделена на отделни „картини“, представящи Снежната кралица, снежни човеци, Северния и Южния полюс и други. Припомняме, че през лятото Ирина Флорова-Капелова превърна Крайдунавския парк в приказен град, наречен „ВидаЛенд“.

Четения на приказки, конкурси и състезания очакват малки и големи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай