Кобрата на плаж в Созопол

Иска да подкрепи родния туризъм

Кобрата на плаж в Созопол | StandartNews.com

Най-успешният български боксьор Кубрат Пулев ще посети Созопол днес. Поводът е празникът на града - денят на Света Марина, а причината - желанието му да подкрепи родния туризъм.

От 15 години Кобрата не е стъпвал в куротния град, но сега е привлечен от възможността да се наслади на райското място край морето, съобщи "Флагман".

В 17:30 часа Кобрата ще присъства на връчването на званието "Почетен гражданин на Созопол" на световния шампион по борба и изявен спортист Руси Петров. Церемонията ще се състои в Художествената галерия в Созопол, където след това ще бъде открита изложба на созополски художници "История, настояще и бъдеще на Созопол", акцент в която ще бъдат непоказвани проекти и творби на художника Иван Бахчеванов и самостоятелна изложба „Абстракции“ на Благой Атанасов.

Преди това Кубрат Пулев ще посети сградата на Общинския съвет в Созопол и ще се срещне с председателя на местния парламент Георги Пинелов, по чиято покана боксьора гостува на Созопол.

В 16:30 ч. Кубрат Пулев ще бъде приет в кабинета на кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев.

В съботния ден Кобрата, известен със своето родолюбие и патриотизъм, ще посети и разгледа църквите и музеите в Созопол. При всички положения боксьорът ще отдели време и за плаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай