Кметът Живко Тодоров поздрави столетница

Йовка Вълчева от старозагорското село Старозагорски бани празнува своя 100-годишен юбилей

Кметът Живко Тодоров поздрави столетница | StandartNews.com

Йовка Вълчева от старозагорското село Старозагорски бани празнува своя 100-годишен юбилей. Рожденичката получи кошница с цветя, красива торта и поздравления от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.„Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай личния Ви празник!

Вашият стотен рожден ден е повод за гордост и житейска радост. Днес имаме нужда от мъдростта и житейския опит на хора като Вас.

Пожелавам Ви да се радвате на здраве и благоденствие. Изпращайте всеки един ден с удовлетворение и душевен мир и посрещайте новия с надежда!“, се казва в поздравителния адрес на градоначалника.

Баба Йовка е родено в радневското село Търговище, което през 1965 година с указ е заличено, поради изселване.

 Има 3 сестри и един брат. Завършила е 4-то отделение в родното си село. Работила е в селско стопанство до 1963 година, когато се преселва на Старозагорските бани. От тогава работи в кухнята на няколко почивни станции. Пенсионира се като миячка в минералната баня.Столетницата има две деца-син Бонко и дъщеря Милка, както и четирима внуци, но най-голямата радост на баба Йовка са петимата ѝ правнуци. Гордост за семейството е народната певица Пенка Павлова, която е племенница юбилярката.Рожденичката посещава редовно народното читалище в село Старозагорски бани. Тя рецитира стихове и пее народни песни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай