Кметът на Видин даде старт на велопрехода „Дунав Ултра“

Тази година е десетото юбилейно издание на инициативата

Кметът на Видин даде старт на велопрехода „Дунав Ултра“ | StandartNews.com

Тази година е десетото юбилейно издание на инициативата. Десетки колоездачи се събраха на централния площад „Бдинци“ рано тази сутрин, за да потеглят по най-дългия туристически веломаршрут в България. Организаторът на традиционното събитие Борис Бегъмов изрази признателността си към Община Видин, към кмета д-р Цветан Ценков, както и към жителите и съмишлениците от всички 110 населени места, през които колоездачите преминават по поречието на Дунав. „Искам да Ви благодаря, че сте мисионери на каузата и популяризирате Дунавски регион и Добруджа и трансформирането на този регион в най-популярния туристически маршрут в България“ – заяви той.

Д-р Ценков поздрави с добре дошли в старопрестолен Видин участниците във велопрехода, като им пожела попътен вятър и безаварийно каране. Кметът на Общината определи „Дунав Ултра“ като едно от най-значимите велошествия, което популяризира нашата прекрасна Родина.

След това той се нареди сред колоездачите, за да потегли със своя велосипед заедно с тях и да ги изпрати до изхода на града. Около 150 са участниците, които ще преминат по 740-километровия маршрут от Видин до Дуранкулак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай