Кметът на Сопот се размина на косъм от смъртта

Физически съм добре, но още преживявам стреса, каза Деян Дойнов

Кметът на Сопот се размина на косъм от смъртта | StandartNews.com

Кметът на Сопот Деян Дойнов и негов колега се отърваха на косъм от смъртта , след като ремарке на микробус се откачи и ги връхлетя на Подбалканския път, пише Марица бг.

Инцидентът станал в петък, когато Дойнов се прибирал от мероприятие в Карлово със служебния автомобил "Мазда".  

"Станах неволен участник в ПТП. Физически съм добре, но още преживявам стреса. Всичко стана за секунди. Голям късмет извадихме, Господ е решил да ни запази", каза кметът на Сопот.

И разказа как се е случил инцидентът. Дойнов бил спрял на пътя поради извършващ се ремонт в едното платно и изчаквал на опашката от автомобили светофарът да го пропусне, когато в един момент забелязал, че срещу него от насрещното хвърчи ремарке."Нямах никакво време за реакция, всичко стана много бързо. То първо удари нашия автомобил в задната част зад шофьора, а  след това и колата зад мен", разказа Дойнов. 

След удара Дойнов и колегата му изскочили от автомобила и се втурнали да помагат на шофьора в колата зад тях.  Мъжът успял да излезе сам от автомобила, но се държал за стомаха. Дойнов позвънил на полиция и линейка и екипите пристигнали мигновено, за което много благодари.

При прегледа лекарят установил, че шофьорът от колата зад Дойнов е получил натъртвания от отварянето на еърбека. Оказа му е медицинска помощ и е настанен в болница. Няма опасност за живота му. 

Причината за катастрофата е техническа неизправност на теглича на буса. По време на движение 45-годишният шофьор зад волана забелязал, че тегленото от него ремарке се откачило  и набил спирачки. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай