Събота,

Кметът на Крумовград откри „Шарена Великденска седмица”

От: Ирина Ангелова -
A
A
A

С голям концерт на самодейци навръх Цветница в Крумовград започна „Шарена Великденска седмица”, в която деца и възрастни ще боядисват и рисуват яйца, ще редят изложби, ще проведат благотворителни инициативи, съобщиха от общинска администрация. Малчуганите от детските градини позираха за снимка с кмета на общината Себихан Мехмед и поведоха пъстроцветното шествие на участниците в празника. Кметът на общината откри тържеството и пожела на всички християни „да съхранят вярата в чудото на Възкресението, добротата и разбирателството, а във всеки дом да цари мир и благоденствие”.
            
Аплодирани от много родители и гости на сцената в градския парк пяха и танцуваха децата от детските градини, групите към Детския комплекс, СУ „Васил Левски“, ПГ по транспорт, както и самодейци от Фолклорен ансамбъл „Изворче“, дружество „Тракия“, местните вокални групи „Млади сърца“ и „Демет“, танцовите клубове „Ритмика“ и „Жарава“ от Крумовград и „Детелини“ от село .Аврен.
              
Гости на празника бяха танцьорите от ансамбъл „Южняци“ към читалище  „П.К. Яворов 1982“  Хасково с ръководител Васко Димов.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички