Неделя,

Кметът на Благоевград инспектира светофарна оредба

От: Стандарт -
Кметът на Благоевград инспектира светофарна оредба
A
A
A

Кметът д-р Атанас Камбитов инспектира на място изградената светофарна уредба на кръстовището при квартал „Струмско" в Благоевград.

Днес светлинната сигнализация ще бъде въведена в експлоатация, за да облекчи автомобилния трафик и да улесни шофьорите, които преминават през едно от най-натоварените кръстовища в областния център.

 

"Откриваме светофарната уредба на входа на квартал Струмско и следим трафика. Този проект е изключително важен за всички жители и гости на Благоевград. Много пъти получавахме такива молби от граждани, това беше едно от основните желания на хората и в инициативата "ТИ ПРЕДЛОЖИ! КМЕТЕ, НАПРАВИ!", каза кметът д-р Атанас Камбитов.

Той призна, че Община Благоевград е обсъждала многократно идеята за монтиране на подобна светофарна уредба на въпросното кръстовище, но съгласуването с други институции отнело време.

 

"Днес, след дълги съгласувателни процедури, откриваме тази светофарна уредба. Вярвам, че тя ще облекчи трафика и ще допринесе за сигурността на шофьорите", допълни д-р Камбитов.

 

Той увери, че през следващите 15 дни ще бъде направен подробен анализ на работата на светофарите.

 

"Ще следим трафика и натоварванията в час пик, за да сме сигурни, че няма да се образуват тапи. Този анализ ще ни помогне да организираме най-оптимално работата на светофарите", бе категоричен кметът на Благоевград.

 

 

 

Пресцентър

Община Благоевград

press@blgmun.com

 

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички