Четвъртък,

Кметът на Благоевград даде старт на ремонтни дейности на водопровод

От: Стандарт -
Кметът на Благоевград даде старт на ремонтни дейности на водопровод
A
A
A

Дейностите са част от Инвестиционната програма на Община Благоевград за 2019 година.

 

"От доста време очаквате да започне този ремонт, но ето че Община Благоевград спази обещанието си и днес полагаме началото. Ще се постараем да създадем минимални неудобства на жителите, обещаваме да се справим максимално бързо", обърна се към хората, живеещи на ул. "Стара планина" кметът д-р Камбитов.

 

Той благодари на управителя на ВиК ЕООД - инж. Росица Димитрова, за партньорството по този проект.

 

"След този обект продължаваме с улица "Мелник". Поетапно трябва да направим програма, така че в цялата Централна градска част да се подмени водопроводът. Заедно с Регионалното депо и Индустриалната зона, това е един от най-сериозните проблеми на града - Централна градска част се нуждае от изграждане на нов водопровод и и канализация", заяви кметът д-р Атанас Камбитов.

 

Той подчерта, че няма да може да се разчита на европейските средства по Оперативните програми, заради отказа на община Кресна да стане част от ВиК Асоциацията, която в Благоевградска област остана неконсолидирана.

 

"Имаме готов проект и за подмяна на подземната инфраструктура в ЦГЧ са необходими между 90 и 100 милиона лева. Така че оттук насетне ще търсим финансиране през централния бюджет или ще разчитаме на собствени средства. Колкото и да ни е трудно, ще действаме поетапно, за да подменим тази стара водопроводна система в центъра на Благоевград", подчерта кметът.

 

 

 

 

 

 

 

Пресцентър

Община Благоевград

press@blgmun.com

 

 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099