Кметът на Варна с решение за Пловдивския панаир. Изненадата!

Прави важна стъпка с акциите

Кметът на Варна с решение за Пловдивския панаир. Изненадата! | StandartNews.com

Решение за дългогодишния казус с варненските акции в Пловдивския панаир даде кметът Благомир Коцев.

Смятам, че е справедливо акциите на община Варна в Пловдивския панаир да бъдат върнати на държавата. Това заяви в интервю за предаването "Точно днес" на Радио Пловдив кметът на Варна Благомир Коцев.

Той припомни, че държавата даде безвъзмездно 29% от акциите на Панаира на морската столица, за да откупи т.нар. „варненска дупка“ в центъра на града, която е собственост на Георги Гергов. По-късно Варна получи 43 милиона лева от държавата за сделката с бизнесмена.

„Предметът, за който са получени акциите от Панаира, вече не е налице, затова виждам предпоставки тези акции да бъдат върнати на държавата. Това не е политическо решение, а лично. Смятам, че чисто морално Пловдив трябва да запази собствеността си в Международния панаир. Това е в интерес на държавата, а Панаирът е от национално значение“, добави кметът на Варна.

Благомир Коцев допълни, че все още не се е консултирал по темата с икономическия министър Богдан Богданов, нито с Общинския съвет на Варна.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи