Яна стана Царица на розите, Калканджиева журира

Владо Карамазов води щоуто в Карлово

Яна стана Царица на розите, Калканджиева журира | StandartNews.com

16-годишната Яна Цветкова от карловското училище "Васил Левски" е новата Царица на розите. Тя бе избрана след оспорвана надпревара на традционния  конкурс-спектакъл в Карлово. "Бъдете благословени", бяха нейните първи думи, след като бившата притежателка на титлата сложи на главата и короната, пише marica.bg. Царицата на розите Яна Цветкова ще поведе шествието на Празника на розите на 18 май в Карлово и ще приветства жителите и гостите на Розовата долина.

Председател на журито, което избра Царица на розите 2019 бе топ манекенката Жени Калканджиева, Мис България 1995, собственичка на модна агенция Визаж. Освен нея тежката дума при избора имаха още 11 души, сред които дейци на културата и бизнеса, собственици на фирми за мода и козметика от Карлово, Пловдив и София.

Първа подгласничка стана Цвета Шаламанова, на 16 години от Карлово. Втора подгласничка – 16-годишната, Емел Карабаджак от Розино. И двете момичета са ученички с Средно училище „Васил Левски“

Участничките в конкурса получиха много цветя и награди от известни български фирми. Асоциацията на Цариците на розите даде на новата носителка на титлата премия от 500 лева.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи на фаворитката позлатена карловска роза и поздрави всички участнички в конкурса.

Конкурсът за Царица на розите бе празник на младостта и красотата и вдъхновение за всички, които имаха възможност да бъдат в залата. Изключителното шоу – елегантно, изискано и с послания за съхранена традиция и развитие в бъдещето, то бе подготвяно месеци наред от сценаристи, режисьори, художници, мултимедийни експерти, хореографи.

Спектакълът остави публиката без дъх. Момичетата направиха два тура на сцената. Те дефилираха със спортно-елегантни облекла и с официални тоалети, а след това представиха своите виждания за приятелството, бъдещето, очакванията от живота. Дефилетата на претендентките за титлата бяха редувани с изпълнения на балет „Ера“ и балетна школа „ Гранд Фуенте“. Водещ бе актьорът Владимир Карамазов.

Конкурсът-спектакъл бе в зрителната зала на читалище „Васил Левски“ и бе наблюдаван от стотици карловци и гости. Тук бяха и бившите носителки на титлата Царица на розите, които преди пет години учредиха своя асоциация, гости от Българо-китайската асоциация за култура, представители на бизнеса и културни дейци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай