Сряда,

Хасан Азис стана гид на младшите посланици на ЕП

От: Ирина Ангелова -
Хасан Азис стана гид на младшите посланици на ЕП
A
A
A

Кметът Кърджали Хасан Азис влезе в ролята на гид, за да представи на учениците от Клуба на младшите посланици на ЕП реализираните в общината проекти,  финансирани по различни програми на ЕС.  Момчетата и момичетата от СУ „П. Р. Славейков” потеглиха за обиколка с 50–местен автобус, шофиран лично от градоначалника. Първата спирка от обиколката бе на Пазара на производителите - най–големият обект, реализиран с европейски средства по предприсъединителните програми. Кметът разказа подробно за процеса  по изграждане на модерното тържището и възможността, която то дава на земеделските производители не само от Източните Родопи, но и на производители от Гърция. Програмата включваше и посещение на новия парк „Арпезос – север”, чиято зелена зона обхваща над 200 дка. Кметът обясни пред младите хора, че предстои изграждане на мост, който ще свързва първа и втора част на парка , оформяне на амфитеатър, както и увеселителна част „Кърджали ленд”, Обиколката завърши на Пречиствателната станция за отпадни води, изградена по т. н. Воден цикъл за близо 70 млн. лв.
Пред младшите посланици кметът подчерта, че Кърджали е сред общините, които се нареждат в първите места по реализирани проекти по европейски програми. Той сподели, че по предприсъединителните програми на ЕС в периода 2003-2007г. общината има реализирани проекти за близо 14 млн.лв., а в периода 2007-2015г. - 30 проекта за близо 107 млн.лв., сред тях проекти, свързани с образователната и пътна инфрастуктура и такива, които се отнасят до разширяване на социалните услуги в общината като трите ЦНСТ, Защитено жилище, ремонт на Домашен патронаж, също проектът "Перперикон - дом на богове и хора", финансиран по ОПРР, който превърна археологическия комплекс в атрактивна туристическа дестинация.
„В момента се реализира инвестиционната програма за 21 млн.лв. като 65 на сто от тази сума е за образователна инфраструктура. Приключи вече  обновяването на пет от най–големите училища в Кърджали за близо 14 млн. лв., сред тях е и вашето училище. Освен това общината има готови и технически проекти за над 150 млн.лв.”, каза  в края на обиколката кметът на Кърджали Хасан Азис.  

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички