Камбитов разпореди да се монтират нови пейки в двора на МБАЛ

Освен нови пейки, ще бъдат поставени и нови кошчета за отпадъци, където е необходимо ще бъде обновена и асфалтовата настилка

Камбитов разпореди да се монтират нови пейки в двора на МБАЛ | StandartNews.com

По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов в двора на МБАЛ в града ще бъдат монтирани нови пейки. На определените за целта места в момента се поставят дървени дъски. Целта е създаването на по-добри условия за пациентите на лечебното заведение. Освен нови пейки, ще бъдат поставени и нови кошчета за отпадъци, където е необходимо, ще бъде обновена и асфалтовата настилка.

При старта на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“, инициирана от кмета д-р Атанас Камбитов, бяха почистени голяма част от терените около отделенията в болницата. В инициативата активно участие взеха дамите от Съвета на жените, които ще продължат почистването и следващия уикенд. Благодарение на тяхната креативност, стари автомобилни гуми бяха превърнати в цветни саксии.

Инициативата „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ продължава и на 13 и 14 април. Жителите могат да се включат, като почистят избран от тях терен, в това число своите дворни места и междублокови пространства. Отново ще бъдат разположени и шатри, на които ще се раздават помощни материали. Те са осигурени от Община Благоевград, Еко Партнърс, Mr. Bricolage и „Метро“. Материалите ще бъдат раздавани от младежи към Детски парламент–Благоевград.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай