Вторник,

Изграждат отводнителни съоръжения в Момчилградско

От: Ирина Ангелова -
Изграждат отводнителни съоръжения в Момчилградско
A
A
A

Започна изграждането на нови отводнителни решетки на местата, където при по-обилни валежи се събира вода. Вече е изградено отводнителното съоръжение на пътя за село Равен в района на завод "Върбица", което е дълго 7 метра, съобщиха от общинска администрация Момчилград.
          
Конструкцията му е от стомано-бетон, а самата решетка е чугунена. При изграждането са изпълнени всички технически изисквания за пътно строителство и съоръжението може да понесе натоварванията при преминаването дори на по-тежки автомобили. Предстои да бъдат изградени нови улични отводнителни решетки в района на сградите на Горско стопанство и на Социално подпомагане, до моста крий общинската болница, както и на улица "Първа" в квартал "Мамулица".
        
"Изграждането на отводнителните съоръжения е част от превантивната дейност срещу евентуални наводнения, която общината извършва. С решетката край завод "Върбица" решаваме сериозен проблем, защото при по-обилен дъжд водата се стичаше на републиканския път Момчилград-Крумовград, създавайки предпоставки за аварийни ситуации и катастрофи", каза кметът на общината Сунай Хасан.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички