Иван Хърков е спортист №1 на Панагюрище

„Асарел-Медет“ с приз за принос към развитието на местния спорт

Иван Хърков е спортист №1 на Панагюрище | StandartNews.com

Самбистът Иван Хърков спечели отличието „Спортист на годината“ в община Панагюрище. Това се случи на традиционната церемония, която се проведе в зала „Арена Асарел“. След него се нареди Момчил Поптолев от клуб по лека атлетика „Оборище“, а на трето място е Катрин Радичева от плувен клуб „Каменград".

„Асарел-Медет“АД получи специална награда за принос към развитието на спорта в Панагюрище. Призът беше връчен на изпълнителния директор инж. Николай Пелтеков от председателя на Асоциация на спортните клубове в Панагюрище Иван Нетов. „Приемам това отличие като признание за ръководството и целия екип на нашата компания, за дългогодишната ни политика за подпомагане на спорта в Панагюрище”, каза инж. Пелтеков.

Призът за най-значимо спортно събитие на 2023 г. за поредна година спечели международният турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън”. Класацията при отборите се оглавява от Хандбален клуб „Панагюрище”, а за най-добър треньор беше избран Иван Нетов - СК „Бойни спортове”. Специални награди за високи постижения и цялостен принос към спорта и туризма в Панагюрище получиха Илия Царски, Петър Петров, Георги Шишков, Димитър Аврамов и Иван Вакарелов.

Председателят на Асоциацията на спорните клубове в Панагюрище Иван Нетов поздрави отличените и благодари на „Асарел-Медет“АД за подкрепата за местните спортисти.

ТОП 10 на отличените:

След призьора Иван Хърков, се наредиха лекоатлета Момчил Поптолев и плувкинята Катрин Радичева, четвърти в подреждането за „Спортист на годината“ са двама спортисти - тенисистът Георги Ефтимов от СКТМ „Асарел-Медет“ и Силвана Байкова, която се състезава в два спорта и тренира в СК по кикбокс „Оптикс” и СК по таекуондо „Один“.

В десетката се класираха още самбистът Десислав Атанасов от СК „Топалов“, тенисистът Димитър Димитров от СКТМ „Панагюрище”, самбистът Спартак Кеков от СК „Бойни спортове”, хандбалистката Божидара Карагьозова от ХК „Панагюрище“ и Радослав Воденичаров от клуб по картинг „АСК ЛВ - Авто рейсинг тийм“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай