Илко Стоянов: Ще работя почтено за Благоевград

новият положи клетва и получи ключа на града

Илко Стоянов: Ще работя почтено за Благоевград | StandartNews.com

ФОТО: struma.com

Ще работя почтено за благосъстоянието и просперитета на Благоевград, заедно с неговите жители. Това заяви новият кмет на Благоевград Илко Стоянов, полагайки клетва днес.

ИЛКО СТОЯНОВ ПРЕД СТАНДАРТ: :Благоевград ще се управлява според желанията на хората

Общински съветници, граждани, гости изпълниха до краен предел днес зала "22 септември ", за да станат свидетели на тържествената церемония по клетвата на адв. Илко Стоянов.

Приятели и близки на новия кмет заеха първия ред на балкона, видимо развълнувани от събитието, предаде struma.com. Сред присъстващите бе и майката на кмета г-жа Стоянова, която въпреки  че правеше опити, не успя да скрие вълнението си.

Илко Стоянов е единственото и дете и гордостта в майчините очи не остана незабелязана.

В залата, пръв сред официалните гости пристигна Негово Високопреосвещенство Митрополит Серафим, придружаван от духовници.

Сесията започна с химните на България и Европа, а деца от ЦЛТРДБ поздравиха присъстващите и получиха заслужени аплодисменти. Председателят  на ОИК Мартин Бусаров съобщи резултатите от проведените избори, призова залата да стане на крака и покани новия  кмет да подпише клетвения лист и да се закълне да служи на Благоевград и работи за благосъстоянието на неговите жители.

Временният кмет Ясен Попвасилев връчи на Стоянов ключа на града, а малки дечица го посрещнаха с питка, окичена със здравец, за да е здрав и да изпълни поетите към Благоевград ангажименти.

На днешната сесия нито един от поканените бивши кметове на присъства, с изключение на Захари Донев. От балкона събитието наблюдаваха и зам. кметовете в оставки В. Трошанов и П. Трифонова.

Минути преди започване на церемонията в залата пристигна и директорът на ОД на МВР Г. Кандев, поканен от председателя на ОБС Р. Тасков. Тасков в началото на тържествената сесия  заяви категоричните си намерения да помага на новия кмет, а ръководеният от него общински съвет да бъде корективът на работата на градоначалника.

Сесията приключи с поздрав от дечица от центъра за работа с деца в Благоевград. Веднага след края на церемонията новият кмет влезе в кметския кабинет, за да започне работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай