Сряда,

Иконата "Достойно есть" гостува в Поморие

От: Стандарт -
780
Иконата "Достойно есть" гостува в Поморие
A
A
A

Възможност да се поклонят пред лика на Света Богородица "Достойно есть" и да се докоснат до нейната сила жителите и гостите на град Поморие ще имат от 7 до 11 юни в църквата "Свето Рождество Богородично".

Чудотворната икона на Света Богородица „Достойно есть” е дар на Българската православна църква от монашеството в Света гора, Гърция. С разрешението на Светия Синод и благословията на Негово Светейшество Български патриарх Неофит и тази година иконата ще напусне пределите на столичния храм „Св. Александър Невски” и ще бъде изложена в центъра на Поморие, на 7 юни, петък, от 17 часа, пише Флагман.

Повод за гостуването на иконата е откриването на Международния фестивал на православната музика, носещ името на светинята.

За първи път чудодейният образ на Божията майка пристига в морския град през 2013 година по инициатива на кмета Иван Алексиев. Оттогава до днес посрещането на иконата се е превърнало в неизменна част от фестивала и в дългоочаквано от всички миряни събитие.

От 7 до 11 юни в църквата “Свето Рождество Богородично” жителите и гостите на Поморие ще могат да се поклонят пред лика на Света Богородица „Достойно есть” и да се докоснат до нейната сила.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията