И през 2019 - топъл обяд за 520 жители в Крумовградско

Обядът включва супа, основно ястие и хляб, а при реализирани икономии - и десерт

И през 2019 - топъл обяд за 520 жители в Крумовградско | StandartNews.com

Топъл обяд ще получават 520 жители на община Крумовград всеки работен ден и през новата 2019 година, съобщиха от общинска администрация.  Храната се приготвя в кухните на Домашен социален патронаж Крумовград и неговите 3 филиала и трапезарии в селата Аврен, Токачка и Егрек. Подборът на потребителите се извършва на база утвърдена от кмета процедура. Принадлежността на дадено лице към определена целева група се определя в резултат от индивидуална оценка на всеки конкретен случай и се извършва от Дирекция „Социално подпомагане“ Крумовград.
Европейско подпомагане е предимно за най-нуждаещите се лица, хора с доказана липса на доходи, семейства и самотно живеещи пенсионери, скитащи и бездомни лица и деца, както и хора от уязвими групи.
В списъка са включени хора от общинския център и от 27 населени места. Стойността на един храноден за едно лице е 2.50 лв. и включва супа, основно ястие и хляб, а при реализирани икономии и десерт.
Наред с топлия обяд се реализират и съпътстващи мерки спрямо потребителите, изразяващи се в индивидуално консултиране относно възможностите за ползване на социални и административни общински услуги.  
Проектът „Осигуряване на топъл обяд в община Крумовград" е по Оперативна програма за храни или основно материално подпомагане 2016-2020 г. Общото финансиране е в размер на близо 873 хил.лв.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай