Графа, Остава и Руслан Мъйнов идват в Казанлък за Празника на розата

Пищен и с богата програма се очертава тазгодишният Празник на розата в Казанлък

Графа, Остава и Руслан Мъйнов идват в Казанлък за Празника на розата | StandartNews.com

Пищен и с богата програма, както го помним преди пандемията от ковид, се очертава тазгодишният Празник на розата в Казанлък. Програмата вече е ясна и пълна със събития, гостуващи звезди, музикални вечери, изложби, базари и разбира се Розобери.

Няколко изненади са подготвили организаторите от Община Казанлък – водещ на конкурс спектакъл Царица Роза 2022 на 13 май, ще бъде един от любимците на България и участник в момента в шоуто „Като две капки вода” – Руслан Мъйнов. 

На празничния 24 май, след като изпратим нашите абитуриенти на площад „Севтополис”, Казанлък ще бъде озвучен от невероятните български рок легенди от група „Остава”. Те ще гостуват за пръв път в Града на розите, като казанлъчани и гости ще могат да им се насладят напълно безплатно.

На празника на града, който ще отбележим на 3 юни на площад „Севтополис”, традиционно ще се проведе спектакъла по коронясване на Царица Роза 2022, който ще бъде съпроводен от струнен квартет „Интро” и ансамбъл „Елика”. След спектакъла ще можем да се насладим на ефектно светлинно шоу с дронове – „Небето на Царица Роза”. След това на сцената пред казанлъчани ще излезе една от най-големите звезди на поп музиката в България Владимир Ампов – ГРАФА.

Празникът на Розата 2022 в Казанлък ще отбележи две големи годишнини още в началото на програмата – 120 години от създаването на туристическо дружество „Орлово гнездо” и 100 години от откриването на ЖП гара Казанлък.

За запалените по спорта за пръв път тази година ще се проведе маратон „Розова долина”. Той включва три състезателни дистанции: класически маратон 42 км, средна дистанция - 22 км и къса дистанция 10 км. Стартът и финалът ще са в парк "Розариум". За поредна година ще се проведе и надпреварата "Спици и бодли".

Едно от най-големите фолклорни надигравания в страната „Тъпан бие, хоро се вие”, за 15-та поредна година ще събере любителите на фолклора от цялата страна, за да разлюлеят мегдана.

Добре познатите и любими събития, като Rose Wine Expo, Хлябът на българина, парфюмерийното изложение „С аромат на Роза”, Улица на занаятите и безброй цветни розобери в селата в околността, отново ще радват казанлъчани и гости на града.

Множество изложби са подготвили организаторите – 10-тото юбилейно издание на международната изложба за съвременна малка графика „Мини принт”, моден пърформанс-изложба на доц. Д-р Мариела Гемишева, „Магията на розата” на унгарския фотограф Бахгет Искандер и още много.

По традиция кулминацията на Празника на Розата ще бъде най-пищният ритуал Розобер край Казанлък, и пъстрото карнавално шествие озаглавено "Усмивки и цветя" на 5 юни.

Вижте цялата програма на Празник на розата 2022 ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай