Градът на липите променя облика си с 200 млн. лв

Градът на липите променя облика си с 200 млн. лв  | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорската община изпълнява широкомащабна програма за ремонти, възстановяване и благоустрояване на градската среда. Основното финансиране за близо 200 млн. лв. е по спечелени европейски проекти, но се инвестират и средства и от общинския бюджет. Общо 70 000 кв. м. тротоарни настилки са подменени досега от началото на инвестиционната програма за рехабилитация на основните улици, съобщи зам.-кметът Янчо Калоянов. След реализацията на проекта „Зелена и достъпна градска среда" до ноември се новите настилки ще да надхвърлят 100 000 кв.м.

Освен ремонтно-възстановителните дейности, общината стартира изпълнението на мащабен воден проект за 33 млн.лв. Съвсем скоро строителният консорциум ще започне строително-монтажните дейности. Продължава реконструкцията на централния градския пазар със средства по програма „Джесика". Всичко движи по график и той трябва да бъде готов до началото на октомври, увери Калоянов. Пред завършване е новата спортна зала в двора на СОУ „Ив. Вазов".

Идната седмица ще бъдат отворени ценовите оферти за избор на изпълнител на длуг голям проект - изграждане на регионално депо за битови отпадъци на стойност 52 млн. лв. В процес на изпълнение са културният проект за превръщането на античното наследство в туристическа атракция, изграждането на центровете за настаняване на деца от семеен тип и общностния център за ранно детско развитие с новат детска градина, модернизирането на онкодиспансера и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай