Петък,

Гост-режисьор поставя "Аршин Мал Алан" на кърджалийска сцена

От: Ирина Ангелова -
Гост-режисьор поставя "Аршин Мал Алан" на кърджалийска сцена
A
A
A

Главният режисьор на Азербайджанската държавна академична опера и балет Хафъз Гулиев поставя емблематично заглавие на кърджалийска сцена.  През новия сезон той ще работи със състав „Кадрие Лятифова“ към Театрално-музикален център – Кърджали. Пиесата „Аршин Мал Алан“ от Узеир Хаджибеков е любовна комедия, разказана с много музика, песни и танци, като приключва с четири сватби и щастлив край.
      
„Неслучайно избрахме това заглавие, то е емблематично в репертоарния ни афиш. „Аршин Мал Алан“ е играна в сезон 1963-1964 г. от кърджалийски актьори и ни е донесла една от най-престижните награди“, каза директорът на ТМЦ-Кърджали Гълъб Бочуков.
        
Световноизвестният режисьор Хафъз Гулиев идва с готов вариант за трупата в Кърджали. По думите на Гълъб Бочуков да се работи с режисьор от такава величина е голям  шанс. Гостуването се  осъществява с подкрепата на извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан  у нас Наргиз Гурбанова.
      
Премиерата на спектакъла „Аршин Мал Алан“ ще бъде на 18 март следващата година, когато се отбелязва Деня „Невруз“ (Нов ден), с който традиционно в Азербайджан се чества пролетното равноденствие и пробуждането на природата.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички