Глоби за ДБ и "Изправи се! Мутри вън"

Не са внесли депозит и не са премахнали предизборните си плакати в установения срок, съобщиха от Община Хасково

Глоби за ДБ и "Изправи се! Мутри вън" | StandartNews.com

"Демократична България“ и „Изправи се! Мутри Вън!“ ще бъдат глобени с 1000 до 5 000 лв., защото не са внесли депозит и не са премахнали предизборните си плакати в установения срок. Това съобщиха от Община Хасково, пише Марица.  На председателите на политическите формации ще бъдат изпратени покани за съставяне на акт за установяване на административни нарушения. При неявяване актът ще се състави, съгласно чл.40., ал. 2 от ЗАНН. 

Във връзка със Заповед на кмета на община Хасково за поставянето на агитационните материали на партиите и коалициите, регистрирани за участие в изборите за народни представители за Народно събрание на 4 април 2021 година, отдел КОРЗ при община Хасково извърши проверка. 

Безлихвен депозит за поставяне на агитационните материали, партиите и коалициите, регистрирани за участие в изборите за народни представители за Народно събрание в размер на 1000 лв. по сметка на Община Хасково са внесли ГЕРБ, БСП, БНО, Републиканци за България, ВМРО и ДПС.

След направена проверка за отстраняване в законния 7-дневен срок на предизборните агитационни материали, депозитът ще бъде възстановен на Републиканци за България. Останалите политически сили не са отстранили предизборните си материали. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай